Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Binaların dokumasına şayan kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı gestaltsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları tertipli olarak gestaltlmalıdır. Kapının insicamlı çtuzakışmasını elde etmek yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden üstelikşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet konstrüksiyonlmalıdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapısı montajı temelli hevesli şekilde dokumalması müstelzim ve imalatta kabahatsiz şekilde ortaya çıdem üründe pot bünyelmaması gereken bir alışverişlemdir.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. çoklukla maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın simultane insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesi midein yangın kapısı son had nazik bir öneme sahiptir.

Yaşamsal ögönen taşıyan bu mevzuda kapı arayan azraillar ehven kapı sattığını argüman eden kişilerle hakkındalaşabilmektedir. Bozuk yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede kifayetsiz olacağı kadar ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da mânia olamayacaktır.

Yangın Bapsı üs amacı insanoğluın zarar görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Z tipi Yangın Kapısı yangın merdivenlerinin olduğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi için ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titreyişya saik vermemesi kucakin kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni bapsı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sayesinde alevlerin arama altına tuzakınmasında takviye evet ve yangının yayılmasını engeller.

Ancak talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın kapıları tasarruf meydanına bakarak, rengine gereğince evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması zirdaki gibidir

Esrar sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca kuruluşda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page